Брегови екскурзии по време на круизно пътуване

Брегови екскурзии по време на круизно пътуване
Брегови екскурзии по време на круизно пътуване

Организираните брегови екскурзии са планирани да се вписват в часовете на отплаване. Те не са задължителни и могат да бъдат предварително закупени на борда на кораба, въпреки че те могат да бъдат резервирани преди отпътуването (до 10 дни преди плаване). Местата са ограничени на някои екскурзии (особено тези в Северна Европа), така че препоръчваме ранна резервация. Екскурзиите не подлежат на връщане на пари. Цената включва транспорт, водач в пристанищата на предлаганите езици и входната такса на музеи и паметници, освен ако не е посочено друго в съответните описания на екскурзиите. Храна и напитки са включени в цената само, когато изрично е посочено. Графика и цените могат да бъдат променяни без предизвестие от организатора по всяко време преди екскурзията да се проведе. Екскурзиите ще се провеждат само ако е достигнат минималният брой участници. Ако има твърде малко хора, екскурзията ще бъде отменена и плащанията ще бъдат възстановени, без никаква допълнителна форма на обезщетение. За повече информация, моля, вижте описанията на отделните екскурзии на уебсайта на круизната компания. Някои екскурзии може да не са подходящи за гости с двигателни проблеми.

Намаления за деца и тинейджъри

За различните круизни компании деца на възраст от 4 до 14 г. получават отстъпки при резервации на брегови екскурзии. За повечето круизни компании деца под 3-годишна възраст на брегова екскурзия с родител пътуват безплатно, като не ползват седалка. За конкретна оферта, моля да се свържете с представител от Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ.

Покупки, направени по време на спиране в пристанищата

Артикули, закупени по време на круиза (килими, бижута, стоки надвишаващи определена стойност и т.н.) може да подлежат на мито в домашната страна на пътника или в пристанището на слизане. Моля, не забравяйте, че круизните компании не събират мита от името на гостите и не са в състояние да оценят дължимата сума. Следователно, гостите трябва да заплатят митата сами, за пред митниците и круизните компании не носят отговорност за всякаква форма на обезщетение. Припомняме Ви, че е забранено да се носят храна и напитки на борда.