Tel / Viber / WhatsApp: +359 896 88 99 07 
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ 


       ПЪТУВАНЕ С КРУИЗЕН КОРАБ

Всички пътници, които имат здравословен или физически проблем пътуват на собствена отговорност. Ако в момента на пътуването те ползват някакви лекарства или трябва да са под медицинско наблюдение, трябва да носят със себе си записки от личен лекар. В случай, че лекарствата трябва да се държат в хладилник, круизната компания трябва да бъде информирана за това не по-късно от 2 седмици преди датата на отплаване.
Бременност

Жени, навлезли в шестия месец от бременността си, не се допускат на борда на кораба. В случай, че пътуват до петия месец от бременността си, те трябва да представят на корабния лекар бележка от личния лекар, че здравословното и физическото им състояние позволяват пътуването. Круизните компании не носят отговорност при настъпване на евентуални усложнения на бременността по време на круиза.

Ваксинации и имунизации

Съветваме пасажерите да се консултират с тяхната Национална здравна служба преди круиза за информация относно препоръчваните ваксинации. Препоръчваме на пасажерите и консултация с личен лекар относно здравословното им състояние. Информация за ваксинациите, необходими за всяка държава, може да са получи от уеб сайта на Световната Здравна Организация: https://www.who.int/. Круизните компании не носят отговорност за пасажери, които не спазват препоръките за превенция на инфекциозни болести.
Бебета и малки деца

При пътуване с бебе, родителите трябва да си осигурят предварително достатъчно бебешка храна, тъй като такава не се предлага на борда на кораба.
При нужда от бебешко креватче, круизната компания трябва да бъде информирана поне 1 месец преди датата на отплаване.

Медицински услуги

На борда на всеки кораб има медицински персонал, който може да осигури първа медицинска помощ и да лекува леки наранявания. Медицинските услуги се заплащат.
Круизната компания не може да осигури специализирана медицинска помощ, за която е необходимо специално оборудване. При наличие на съответна застраховка, покриваща медицински разходи в чужбина с АСИСТАНС, е необходимо пасажерът да се свърже с АСИСТАНС КОМПАНИЯТА незабавно при възникване на здравословен проблем, разходите за преодоляването на който се покриват от застраховката.

Хора със специални нужди

За да се персонализира Вашето настаняване и да отговаря на Вашите специфични нужди, круизната компания може да изиска да попълните специален формуляр. В него не се изисква информация относно степента на Вашето увреждане, но колкото повече информация можете да ни предоставите относно Вашите специфични нужди, толкова по-добре ще можем да Ви помогнем.

Трябва да предоставите 72 часово предизвестие ако пътувате с група от 10 или повече пътници с увреждания. Насърчаваме да ни уведомявате за Вашите нужди по време на резервирането, за да гарантираме наличността на специфично оборудване или обслужване, моля представете:

60 дневно предизвестие, ако имате нужда от жестомимичен преводач по време на круиза.
30 дневно предизвестие, ако имате нужда от специално оборудване или обслужване (вижте листа по-долу) за Вашето увреждане по време на круиза.
Ако не получим достатъчно дълго предизвестие, ние все пак ще направим разумни усилия да предоставим поисканото оборудване и/или обслужване.

Списък на оборудване и услуги, които изискват предварително уведомление:

60 дни преди плаване: Жестомимичен превод

30 дни преди плаване:
Повдигната тоалетна седалка
Тоалетен стол
Душ стол
Седалка за вана
Зона за облекчаване на обслужващи животни
Широко форматни материали
Визуална сигнализация за предупреждение
Помощно устройство за слушане
Медицински хладилник
Контейнер за остри предмети
Дестилирана вода
Удължителен кабел
Доставка на кислород
Доставки за диализа

Повечето круизни компании предоставят инвалидни колички при нужда само при качване и слизане от кораба. Ако искате да имате инвалидна количка или скутер за инвалиди на Ваше разположение по време на круиза, можете свободно да си вземете своите или да вземете такива под наем.

Помощните устройства, включително скутерите за инвалиди, трябва да се съхраняват и презареждат във Вашите каюти така, че аварийните изходи, коридори и асансьорни площадки да са свободни при нужда от спешна евакуация. Когато са паркирани из кораба, трябва да са встрани от пътя за да предоставят безопасен и лесен достъп на другите гости и екипажа.

Помощните устройства трябва да могат да минават през стандартната врата на каютите. Круизните компании предлагат лесно достъпни каюти, които имат по-широки врати и могат да обслужват по-широки устройства. Ако Вие имате помощно устройство, моля да упоменете това предварително, за да Ви бъде предложена най-добрата каюта. Забележка: на пътниците не се разрешават повдигащи устройства.
За да персонализирате Вашето настаняване и то да отговаря на Вашите специфични нужди, моля попълнете специалния формуляр за да получите предоставяните услуги:

Ранно качване
Круизни трансфери използващи специализиран автобус или ван с подвижна рампа.
Помощ при качване или слизане от борда.
Достъп на скутери за инвалиди
Подвижна рама за един басейн и едно джакузи
Достъпни маси за Блекджек
Достъпно бюра за обслужване на клиенти
За хора със зрителни увреждания настаняването може да включва:

Широко-форматни менюта и бюлетини
Обслужващите животни са приветствани на борда
Брайлова азбука / тактилни означения
Асаньори с брайлови номера/аудио сигнали
Обиколки за ориентация
Специализирани читални

За хора със звукови увреждания настаняването може да включва:

При поискване може да ползвате портативен комплект за Вашата каюта. Този комплект включва визуална и осезаема сигнализация, за почукване на вратата, звънене на телефона, будилник и детектор за дим.
Телефон за глухонеми може да Ви бъде предоставен в каютата при поискване.
Телефони с усилен звук са разположени в каютите и публичните зони.
Помощни устройства за слушане са разположени във всички театри на круизните кораби.
Телевизори със субтитри са на разположение в някои каюти. Имайте в предвид, че само определени програми са със субтитри. Всички клипове за безопасност са със субтитри.

Жестомимични услуги ще бъдат предоставени при заявка за глухонеми гости, които използват Американския хестомимичен език за техен основен при комуникация. Жестомимични услуги са налични на главните програми, на пристанища и други важни събития за всички глухонеми гости. Заявки за жестомимични услуги трябва да се отправят към отделът за достъп „Access Department“ по време на резервацията, но не по-късно от 60 дена преди отплаване. Запитванията зависят от наличието на устни преводачи. Жестомимични услуги се предлагат на круизи, които отплават и/или се връщат към САЩ и Канада.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА КРУИЗНО ПЪТУВАНЕИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАШЕТО КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА РАЗЛИЧНИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ
СЪВЕТИ ОТ ЕКСПЕРТИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ В КРУИЗНИТЕ ПЪТУВАНИЯ
ПРОФЕСИОНАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ ОТ КРУИЗНИ СПЕЦИАЛИСТИ
СИГУРНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ГАРАНТИРАНИ КРУИЗНИ ОТПЛАВАНИЯБЕЗОПАСНО ПЛАЩАНЕ НА КРУИЗНА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО БАНКОВ ПЪТ


УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РГИСТРАЦИЯ

Регистрация за туристически агент РКК-01-5753

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ


Заплати своята резервация за: круиз, самолетен билет, трансфер или хотел в клон на банка ДСК или чрез онлайн активно банкиране

ХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-bg.png
Резервация на хотел в България

ХОТЕЛИ В ЦЯЛ СВЯТ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-world.png
Резервация на хотел в чужбина