Tel / Viber / WhatsApp: +359 896 88 99 07 
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ 


       ПЪТУВАНЕ С КРУИЗЕН КОРАБ

Круизният кораб изглежда като голям all inclusive хотел, с много места за забавление и изхранване, затова е добре предварително да се подбере правилния багаж. Изискването за вечерно облекло за някои от ресторантите и по време на вечеря означава, че наред с обичайните за път и ваканция дрехи, е добре в куфара да попадне и поне един официален тоалет – било то риза и панталон или добре подбрана вечерна рокля. За мъжете е препоръчително да имат костюм, за да не се окажете един от малкото, който не носи подходящо облекло в специалните ресторанти, изискващи дрескод.

Дрескод за гала вечеря
За гала вечерите и партита е желателно да се облечете по-официално, за което препоръчваме тъмен костюм за мъжете и вечерна рокля за дамите.

Официални гала вечери
За малкото официални вечери – коктейлни рокли за дамите и леки костюми или дори смокинги за мъжете. Добре е да имате под ръка пуловер или шал, за да бъдете подготвени за температурните разлики между климатизираните вътрешни помещения на кораба и палубата.

Облекло по време на брегови екскурзии
По време на бреговите екскурзии се препоръчва ежедневно облекло. За неофициалните вечери препоръчваме летни рокли за жените и леко сако за мъжете.

Посещаване на религиозни места
За екскурзиите включващи посещения на религиозни места (църкви, катедрали, джамии), препоръчваме подходящо облекло (покрити колене и рамене, без къси горни дрехи и къси панталони).

Важно
Забранено е влизането и консумацията на храна в ресторантите по бански. Също така няма да бъдат допуснати мъже с къси панталони на вечеря.

Връхни дрехи
Задължително вземете топла връхна дреха. Въпреки маршрута на круизния кораб да включва екзотични и с тропичен и екваториален климат дестинации, вятърът в океана и моретата е постоянен и вечер може да бъде доста студен. Непромокаема и устойчива на вятър дреха е най-доброто решение.

Облекло за спорт
Ако посещавате фитнес, тенис на корт, волейболното игрище или други спортни съоръжения на круизния кораб, вземете леко и спортно облекло, например спортен клин и тениска. За басейна си пригответе бански костюм.

Дрехи за плаж и откритите палуби на кораба
Ако круизното пътуване е през летния сезон или обикаля екзотични острови и крайбрежия – обичайно облекло през деня е бермуди и тениска за мъжете и лека рокля за жените. На борда на круизния кораб се почернява изключително бързо. Запасете се със слънцезащитен крем с висок фактор – много козметични марки предлагат т.нар. яхтен слънцезащитен крем с висок фактор, от порядъка на 70-80 СПФ. Причината за бързото потъмняване и слънчево изгаряне са отразяваните от морската повърхност слънчеви лъчи, с който ефект тяхното количество и действие се увеличава многократно. Ако не желаете слънцето да остави по вас неприятни разлики между изложената и покрита от слънцето кожа, носете изрязано облекло, но го съобразете с изискването оскъдни дрехи да се носят единствено около басейните и водните забавления.

Круизите около Аляска, Южна Америка, ЮАР и Балтийската част на Европа изискват от вас да подготвите: ръкавици, шапка и топло облекло.

Други аксесоари необходими при круизно пътуване, които ще са Ви от полза са:
слънчеви шапки, шалове, тъмни очила и бижута, които не искате да рискувате да оставяте в кабината. Високите обувки не са проблем, но за пристанищата и ежедневието вземете маратонки и удобни обувки, с които ще можете да обикаляте дестинациите, които круизния кораб посещава, както и палубите.
Какво още да не забравим за круизното пътуване?

Добре е да носите със себе си и малка чанта, в която да носите със себе си пари, карти и по-важните документи и вещи. Непромокаем калъф за фотоапарата и другата техника. Хубаво е да имате под ръка и малка раница за бреговите екскурзии по време на Вашето круизно пътуване.

Не взимайте със себе си алкохол, защото може да бъде конфискуван – на борда се продава. Надуваемите играчки са най-практични, ако пътувате с деца. Бинокълът е полезен особено за северните дестинации. Шнорхел и други вещи, които не искате да наемете, лекарства и козметика са препоръчителна част от багажа. Не взимайте със себе си: кърпи, възглавници, одеяла, сешоари и други вещи, които са вече осигурени от круизния кораб.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА КРУИЗНО ПЪТУВАНЕИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАШЕТО КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИСЪВЕТИ ОТ ЕКСПЕРТИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ В КРУИЗНИТЕ ПЪТУВАНИЯ
ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА РАЗЛИЧНИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ
ПРОФЕСИОНАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ ОТ КРУИЗНИ СПЕЦИАЛИСТИ
СИГУРНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ГАРАНТИРАНИ КРУИЗНИ ОТПЛАВАНИЯ
БЕЗОПАСНО ПЛАЩАНЕ НА КРУИЗНА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО БАНКОВ ПЪТ


УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РГИСТРАЦИЯ

Регистрация за туристически агент РКК-01-5753

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ


Заплати своята резервация за: круиз, самолетен билет, трансфер или хотел в клон на банка ДСК или чрез онлайн активно банкиране

ХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-bg.png
Резервация на хотел в България

ХОТЕЛИ В ЦЯЛ СВЯТ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-world.png
Резервация на хотел в чужбина