Tel / Viber / WhatsApp: +359 896 88 99 07 
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ 


       ПЪТУВАНЕ С КРУИЗЕН КОРАБ

Стаята, която ще обитавате по време на круизното пътуване на кораба се нарича каюта или още кабина. Изключително много прилича на хотелска стая, но в повечето случаи е по-малка от хотелската. Каютите на различните кораби са разпределени в категории, като при някои компании са повече от 25 вида. Но все пак нека да се придържаме към основните видове круизни кабини, които са четири типа: вътрешна, външна с прозорец, външна с тераса и апартамент. Тук ще дадем още малко яснота за всеки един тип кабина на круизния кораб. 

Вътрешна каюта на круизен кораб
Обикновено това са най-малките по размери стаи, които са без прозорец

Външна каюта с прозорец на круизен кораб
Това са стаите, които разполагат с кръгъл прозорец или още така наречения илюминатор. Гледката е към морето, а прозорецът не се отваря. В повечето случаи квадратурата е както на вътрешната каюта или малко по-голяма.

Каюта с тераса на круизен кораб
Стаите тук са с балкон, на който може да излезете, като не е обходимо да ходите по откритите палуби, които са достъпни за всички пасажери.

Апартамент на круизен кораб
Това са най-големите каюти на круизния кораб. Може да са съставени от две и повече помещения. Често са с отделни всекидневна и спалня. Тук ще намерите изключително голямо разнообразие от допълнителни удобства.

Има доста разлики в основните четири вида каюти, като квадратура, гледка, местоположение на различните етажи (декове), удобства и цена. За да направите най-правилния избор трябва да помислите над следните въпроси: 

- Къде предпочитате да си почивате - на собствен балкон или сред тълпата около зоната на басейните?

- Имате ли нужда от луксозна стая с много екстри или няма да стоите много време в нея?

- Нуждаете ли се от определени удобства, за които ще платите повече, или не искате да давате пари за ненужни екстри? 

След като сте готови с тези размишления, вече доста по-лесно ще може да изберете най-подходящата каюта за вашето круизно пътуване. В случай, че имате от помощ ние от kruiz.eu ще ви съдействаме за да вземете правилното решение.

Има още няколко признака, по които могат да бъдат разделени каютите и това са: разположение, стабилност и шум. Поради мястото, на която се намира вашата каюта, може да будувате цяла вечер, поради шум, или пък да спите сладко и да се насладите на забележителни гледки и пейзажи по време на круизното пътуване. Ето защо, правилното решение е от голямо значение. 

Стабилен ли е кораба?
Бихме желали да успокоим тези, които все още не са пътували с кораб, че в днешно време круизите са изключително стабилни. Модерните технологии при лошо време балансират плаването на кораба чрез специални стабилизатори. Важна е дестинация към която ще пътувате и по кое време на годината ще осъществите круиза си. За стабилността на каютата важи едно основно правило: колкото по-ниско и централно място е разположена каютата ви, толкова по-малко ще усещате клатенето по време на пътуване. Пасажерите избрали круизни каюти на най-високите палуби и тези, които се намират в най-предната или най-задната част на кораба усещат най-много клатенето в случай, че има лошо време. Ако искате да бъдете в каюта с балкон, то тогава резервирайте такава на по-ниска палуба и разположена в средната част на кораба.

Разпределение на зоните в кораба
Круизните кораби разполагат с 11 или повече палуби. Има различни видове пасажери. Едни искат каютите им да са по-близо или възможно най-далече от определени зони на кораба. Почитателите на слънцето и плуването в откритите басейни са по-склонни да изберат по-високите палуби, а тези които са фенове на забавленията избират каюти в средната част на кораба, които са по-близко до развлекателните центрове, барове, казина и дискотеки. Удобствата на борда на круизния кораб са според изискванията на гостите. В повечето случаи разпределението на асансьорите и главните стълби са разположени в предната част, в средата и на кърмата на кораба.

Има ли шум на круизния кораб?
Както вече много пъти споменахме круизния кораб е един плаващ хотел, затова шум може да чуете и тук. При някои по-стари кораби е възможно да се долавят различни шумове в определени зони. Новите круизни лайнери притежават изключително добра шумоизолация. При настаняване под палубата с басейните може да чуете тракане на столове или пък хора, които да говорят или се веселят от партитата на откритите части на кораба. Идеален вариант е да изберете каюта, която се намира под и над други каюти. Препоръчваме ви да избягвате каюти, които са под заведения и пералните на самообслужване. При някои круизни кораби може да е по-шумно на първата палуба в задната част на кораба, заради близостта от двигателя, машините, вибрациите и котвата. Това също важи и за тези, които са разположени ниско в предната част на кораба, поради движението на витлата.

Каква е квадратурата на каютата?
Големината при различните каюти варира от 12 кв.м. до над 100 кв.м. В ерата на огромните мегакораби, каютите могат да са най-различни по форма и размери. Освен типичните квадратни вътрешни и външни каюти, може да резервирате и огромни апартаменти мезонети. При балконите на каютите също има голямо разнообразие от много малки (побиращи два стола и масичка), до гигантски балкони, които заобикалят палубите и разполагат с големи маси за хранене на открито, както и джакузи. 

Семейно настаняване в каюта на круизен кораб
Круизните пътувания са се превърнали в често срещан избор за семейна ваканция, и затова новите круизни кораби предлагат каюти за семейно настаняване. Най-удобно ще е, ако изберете две свързани каюти с междинна врата. Някои апартаменти предлагат отделна детска стая или по-малко помещение с двуетажни легла. Семействата могат да изберат също и настаняване в стандартна каюта с допълнителни легла. 

Самостоятелни круизни каюти
В действителност малко круизни компании имат на разположение каюти, които са специално проектирани за самостоятелни туристи. Тези кабини разполагат с единично легло и много ограничено пространство. Като правило броя на единичните каюти са малко и свършват по-бързо от останалите, затова ако сте решили да пътувате сами трябва да резервирате доста по-рано.

Круизни апартаменти на кораба
Малките апартаменти, така наречени още джуниър суит се предлагат на почти всички круизи. Обикновено те изглеждат малко по-големи от каютите с балкон. Някои апартаменти имат разграничени зони за спане и хранене.

Какви са удобствата, с които разполага каютата
Каютите имат основни удобства, като почистване на помещението и оправяне на леглата, течен сапун и шампоан в банята, климатик. Ако сте резервирали апартамент, то може да имате предимство като приоритетно качване на борда, достъп до вътрешни барове в самата каюта. СПА каютите са свързани със спа удобствата, като: килимче за йога, луксозен душ и вана. 

Круизните агенти от kruiz.eu са на ваше разположение за повече информация, когато правите избор за вашата резервация.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА КРУИЗНО ПЪТУВАНЕИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАШЕТО КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА РАЗЛИЧНИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ
СЪВЕТИ ОТ ЕКСПЕРТИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ В КРУИЗНИТЕ ПЪТУВАНИЯ
ПРОФЕСИОНАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ ОТ КРУИЗНИ СПЕЦИАЛИСТИ
СИГУРНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ГАРАНТИРАНИ КРУИЗНИ ОТПЛАВАНИЯБЕЗОПАСНО ПЛАЩАНЕ НА КРУИЗНА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО БАНКОВ ПЪТ


УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РГИСТРАЦИЯ

Регистрация за туристически агент РКК-01-5753

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ


Заплати своята резервация за: круиз, самолетен билет, трансфер или хотел в клон на банка ДСК или чрез онлайн активно банкиране

ХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-bg.png
Резервация на хотел в България

ХОТЕЛИ В ЦЯЛ СВЯТ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-world.png
Резервация на хотел в чужбина