Tel / Viber / WhatsApp: +359 896 88 99 07 
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00 • ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ 


       ПЪТУВАНЕ С КРУИЗЕН КОРАБ

Круизният кораб изглежда като голям all inclusive хотел, с много места за забавление и изхранване, затова е добре предварително да се подбере правилния багаж. Изискването за вечерно облекло за някои от ресторантите и по време на вечеря означава, че наред с обичайните за път и ваканция дрехи, е добре в куфара да попадне и поне един официален тоалет – било то риза и панталон или добре подбрана вечерна рокля. За мъжете е препоръчително да имат костюм, за да не се окажете един от малкото, който не носи подходящо облекло в специалните ресторанти, изискващи дрескод.

Дрескод за гала вечеря
За гала вечерите и партита е желателно да се облечете по-официално, за което препоръчваме тъмен костюм за мъжете и вечерна рокля за дамите.

Официални гала вечери
За малкото официални вечери – коктейлни рокли за дамите и леки костюми или дори смокинги за мъжете. Добре е да имате под ръка пуловер или шал, за да бъдете подготвени за температурните разлики между климатизираните вътрешни помещения на кораба и палубата.

Облекло по време на брегови екскурзии
По време на бреговите екскурзии се препоръчва ежедневно облекло. За неофициалните вечери препоръчваме летни рокли за жените и леко сако за мъжете.

Посещаване на религиозни места
За екскурзиите включващи посещения на религиозни места (църкви, катедрали, джамии), препоръчваме подходящо облекло (покрити колене и рамене, без къси горни дрехи и къси панталони).

Важно
Забранено е влизането и консумацията на храна в ресторантите по бански. Също така няма да бъдат допуснати мъже с къси панталони на вечеря.

Връхни дрехи
Задължително вземете топла връхна дреха. Въпреки маршрута на круизния кораб да включва екзотични и с тропичен и екваториален климат дестинации, вятърът в океана и моретата е постоянен и вечер може да бъде доста студен. Непромокаема и устойчива на вятър дреха е най-доброто решение.

Облекло за спорт
Ако посещавате фитнес, тенис на корт, волейболното игрище или други спортни съоръжения на круизния кораб, вземете леко и спортно облекло, например спортен клин и тениска. За басейна си пригответе бански костюм.

Дрехи за плаж и откритите палуби на кораба
Ако круизното пътуване е през летния сезон или обикаля екзотични острови и крайбрежия – обичайно облекло през деня е бермуди и тениска за мъжете и лека рокля за жените. На борда на круизния кораб се почернява изключително бързо. Запасете се със слънцезащитен крем с висок фактор – много козметични марки предлагат т.нар. яхтен слънцезащитен крем с висок фактор, от порядъка на 70-80 СПФ. Причината за бързото потъмняване и слънчево изгаряне са отразяваните от морската повърхност слънчеви лъчи, с който ефект тяхното количество и действие се увеличава многократно. Ако не желаете слънцето да остави по вас неприятни разлики между изложената и покрита от слънцето кожа, носете изрязано облекло, но го съобразете с изискването оскъдни дрехи да се носят единствено около басейните и водните забавления.

Круизите около Аляска, Южна Америка, ЮАР и Балтийската част на Европа изискват от вас да подготвите: ръкавици, шапка и топло облекло.

Други аксесоари необходими при круизно пътуване, които ще са Ви от полза са:
слънчеви шапки, шалове, тъмни очила и бижута, които не искате да рискувате да оставяте в кабината. Високите обувки не са проблем, но за пристанищата и ежедневието вземете маратонки и удобни обувки, с които ще можете да обикаляте дестинациите, които круизния кораб посещава, както и палубите.
Какво още да не забравим за круизното пътуване?

Добре е да носите със себе си и малка чанта, в която да носите със себе си пари, карти и по-важните документи и вещи. Непромокаем калъф за фотоапарата и другата техника. Хубаво е да имате под ръка и малка раница за бреговите екскурзии по време на Вашето круизно пътуване.

Не взимайте със себе си алкохол, защото може да бъде конфискуван – на борда се продава. Надуваемите играчки са най-практични, ако пътувате с деца. Бинокълът е полезен особено за северните дестинации. Шнорхел и други вещи, които не искате да наемете, лекарства и козметика са препоръчителна част от багажа. Не взимайте със себе си: кърпи, възглавници, одеяла, сешоари и други вещи, които са вече осигурени от круизния кораб.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА ЦЕНА НА КРУИЗНО ПЪТУВАНЕИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАШЕТО КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА БЪЛГАРСКИПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ НА РАЗЛИЧНИ КРУИЗНИ КОМПАНИИ
СЪВЕТИ ОТ ЕКСПЕРТИ С ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ В КРУИЗНИТЕ ПЪТУВАНИЯ
ПРОФЕСИОНАЛНО ОБСЛУЖВАНЕ ОТ КРУИЗНИ СПЕЦИАЛИСТИ
СИГУРНА РЕЗЕРВАЦИЯ И ГАРАНТИРАНИ КРУИЗНИ ОТПЛАВАНИЯБЕЗОПАСНО ПЛАЩАНЕ НА КРУИЗНА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО БАНКОВ ПЪТ


УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РГИСТРАЦИЯ

Регистрация за туристически агент РКК-01-5753

ЗАПЛАЩАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИИ


Заплати своята резервация за: круиз, самолетен билет, трансфер или хотел в клон на банка ДСК или чрез онлайн активно банкиране

ХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-bg.png
Резервация на хотел в България

ХОТЕЛИ В ЦЯЛ СВЯТ

https://aviotravel.eu/images/stories/logos/hotels-world.png
Резервация на хотел в чужбина